Nagenieten – Schanskrant aug/sep 2022

Onderwerpen in deze Schanskrant zijn:

Quote_je-leven-wordt-buitengewoon_CursuscentrumdeSchans

Nagenieten

Na een zeer geslaagd Zomers Zijn 2022 is het nu weer rustig op ons cursuscentrum. Deelnemers gingen naar huis met nieuwe inzichten. Er waren ontroerende momenten, er is veel gelachen en liefde met elkaar gedeeld. 

En wist je dat ...
... je je na een week op De Schans lichter voelt en zwaarder bent?
... de bever op bezoek is geweest?
... De Schans nu 1 wilgenboom minder heeft?
... er inloopkast-tenten zijn?
... de Jongvolwassenen de meest enthousiaste groep was?
... ze zelfs vroegen om een extra workshop-ochtend, en deze ook gekregen hebben?
... het Haka ritueel thuishoort op De Schans?
... dat dit een heel indrukwekkend en respectvol ritueel was?
... we terugkijken op 2 geweldige weken?
... we iedereen daar graag voor willen bedanken!
De uitgebreide lijst vind je op FB: shorturl.at/fmnOY

Eenieder van het team is zich nu, op zijn eigen manier, aan het opladen om in september weer vol energie en enthousiasme te starten aan een nieuw cursusseizoen.

Nieuwsbrief-collage_2022-08_Zomers-Zijn_CursuscentrumdeSchans

Nieuw en terug van weggeweest

Rituelen nemen een belangrijke plaats in op Cursuscentrum De Schans. Zowel als onderdeel van diverse trainingen als een aparte activiteit zoals de zweethut-ceremonies. Nieuw in ons aanbod zijn ...

Rituelen intensive 3-daagse: waar je, met elkaar, een verbindende reis gaat maken vanuit je hoofd via het hart naar je ziel. Drie prachtige dagen waarin je diepgang zal vinden door middel van 3 rituelen: een zweethut-ceremonie, het zelf bouwen van een sjamanen­drum en een vuurloop­ritueel. Deze intensive start op vr 09/sep!

Zicht op jouw Innerlijke Familie: gaat ervan uit dat iedereen een innerlijke familie in zich heeft. Dit is een metafoor vergelijkbaar met die van de elementen water-vuur-lucht-aarde. Wanneer je deze in jezelf herkent, ga je zien, begrijpen en waarderen hoe jij in elkaar zit, zonder oordeel. Start op vr 04/nov avond.

Terug van weggeweest – Verbindende Communicatie 3-daagse:  Een jaar is er geen cursus Verbindende Communicatie gegeven op De Schans. We zijn blij dat we deze training weer kunnen aanbieden. Olivier en Veerle gaan deze begeleiden. Beide hebben zij eerder trainingen begeleid en waren onderdeel van het Schansteam. De cursus van september is verplaatst naar vr 02/dec.

Cursussen die 1x per jaar gegeven worden

Er zijn ook cursussen die (maar) 1x per jaar gegeven worden. Als je hier interesse in hebt, wacht dan niet te lang met inschrijven. Anders loop je het risico dat je een jaar mag wachten voor de volgende editie. Dit geldt voor o.a.

  • Binnenstebuiten – Open je hart: klink, zing en verbind!: Mag jij er zijn met jouw eigen geluid? Mag jouw stem er zijn? Uit jij jezelf voluit? Hoe wil jij gezien en gehoord worden? In dit weekend onderzoek je de thematiek van jezelf inhouden en brengt dat wat in jou leeft naar buiten. Je voelt de verbinding met jezelf en ervaart de vrijheid van expressie! Start op vr 23/sep avond.
  • Tussen liefde en leegte – cursus voor singles met een relatiewens: Mogelijk ben je op zoek naar een partner­relatie en merk je dat je in deze zoektocht steeds tegen dezelfde patronen aanloopt. In de reis die je naar binnen maakt kijk je je eigen gemis en angst aan. Daarnaast krijg je alle tijd en ruimte om je verlangen te onderzoeken en ontdek je hoe je hier vorm aan kunt geven in je leven. Start vr 13/jan avond
  • Midwinter specials: De dagen rond de kerst zijn bij uitstek dagen om stil te staan bij jezelf en om op adem te komen. Een periode van bezinning en je hart verwarmen. Er zijn trainingen en rituelen die speciaal in deze tijd van het jaar plaatsvinden.

Nieuwsbrief_2022-08_Aanbod_CursuscentrumdeSchans

Greep uit het aanbod van het najaar

Za 24-sep – Mannen-Zweethut (weekend): De zweethut is een Indiaans reinigingsritueel op lichamelijk, emotioneel, rationeel en spiritueel niveau. Bij de mannenhut komen thema’s aan bod die thuis horen in een mannencirkel. Het gaat over onze kwetsbaarheid en het in onze kracht staan. Er wordt gezongen, verteld, gedeeld en losgelaten.

Do 29-sep – De Magie van de Moederschoot - voor vrouwenIn deze training willen we je inzicht geven in jouw ontwikkeling tot vrouw. Waar ga je echt jouw eigen weg in je relaties, in je werk, seksualiteit, naar je kinderen toe etc. en waar volg je (soms onbewust) het spoor van je moeder? Door te rusten in de veilige bedding van iemand van hetzelfde geslacht, kun je voeding krijgen voor de vrouw in jezelf.

Vr 14-okt – Aanraken in Verbinding – 3-daagse: In deze training gaan we veel aanraken en aangeraakt worden in een veilige omgeving. Dit zal je enerzijds persoonlijke groei bieden anderzijds maak je een begin met het leren masseren vanuit je hart. Door respectvolle aanraking kunnen emoties en gevoelens, die bevroren zijn in het lichaam, weer ontdooien, waardoor de levensenergie weer vrij kan gaan stromen.

Do 20-okt – Opstellingen en QigongDe basis van deze training is Chi Neng Qigong, hiermee laten we de levensenergie weer stromen. Familie-opstellingen (systemisch werk) zetten we zo nodig in voor hardnekkige patronen of blokkades en je zal merken dat door de zachte kracht van Chi Neng en de liefdevolle blik van opstellingen je snel tot de kern komt.

Agenda

September 2022
vr 09-sep Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Basis
vr 09-sep NIEUW  3 rituelen intensive 3-daagse
do 15-sep START  Traject – Je Seksualiteit als Bron [wachtlijst v vrouwen]
vr 16-sep Tantra Massage [VOL]
vr 23-sep Echtgenoten / Echt-genieten – Intro
vr 23-sep Binnenstebuiten – Open je hart: klink, zing en verbind!
za 24-sep Mannen-Zweethut (weekend)
do 29-sep De Magie van de Moederschoot
   
Oktober 2022
do 06-okt Mannenwerk – De Initiatie [wachtlijst]
vr 07-okt Tantra voor Koppels [wachtlijst]
vr 14-okt Aanraken in Verbinding – 3-daagse
za 15-okt Vrouwen-zweethut (weekend)
do 20-okt Opstellingen en Qigong
za 29-okt Gemengde Zweethut-weekend

Als je graag wil deelnemen aan een cursus, laat de vermelding wachtlijst je dan niet weerhouden. Je kunt je wel aanmelden en mocht er plaats vrijkomen, dan nemen we meteen contact met je op en kun je ons laten weten of je nog kan en wil deelnemen. De annulerings­voorwaarden zijn dan nog niet van toepassing.

We hopen je binnenkort te ontmoeten bij één van onze cursussen!

Cursuscentrum de Schans – Samen thuiskomen bij Jezelf

 


Bekijk de online versie van deze aug/sep Schanskrant.
Vorige uitgaven van de Schanskrant.

facebook.com/cursuscentrumkasteeldeschans