Met frisse moed van start! Schanskrant juli/augustus 2020

Met frisse moed van start

Het is zover! We zijn begonnen met de voorbereidingen om weer te kunnen starten met het geven van groepen. Vanaf midden augustus gaan we van start met een aantal besloten groepen. Tijdens deze groepen gaan we kijken hoe we, met de maatregelen die er zijn, weer Schans-waardige trainingen kunnen neerzetten. Trainingen waarin we ons kunnen verbinden met onszelf, anderen mensen en de wereld om ons heen. Naar verwachting gaan we in september vol frisse moed verder en is het mogelijk je in te schrijven. Daar op dit moment in Belgie de maatregelen weer verscherpt zijn, zal er door ons telkens gekeken worden wat mogelijk is. Er is nog nooit een periode zo veranderlijk geweest als de tijd waarin we nu leven. Dat maakt dat wat we nu schrijven wellicht alweer oud nieuws is als je deze brief leest. De corona - annuleringsregeling blijft van kracht.

We hebben er weer zin in en hopen je binnenkort te ontmoeten op De Schans.

Trainingen van september in 't kort

3 t/m 6 sept Mannenwerk – De Initiatie: De eigenlijke manneninitiatie gaat over onze plek tussen de mannen. Het gaat over ons deelnemerschap en over ons persoonlijk leiderschap. Deze training bestaat uit een aantal zeer krachtige initiatierituelen.
3 t/m 6 sept Oosterse wijsheid & Westers inzicht – Qigong en meer!: De basis van deze workshop is Chi Neng Qigong, hiermee laten we de levensenergie weer stromen en het zal je verbazen hoe gemakkelijk dat gaat wanneer we deze effectieve oefeningen met een groep doen.
12 t/m 13 sept Mannen-Zweethut: Bij de mannenzweethutten komen thema’s aan bod die thuis horen in een mannencirkel.  Zowel dingen over onze kwetsbaarheid onder mannen als dingen over het in onze kracht staan.
18 sept Aanraken in Verbinding – Introductiedag jaartraject: Deze dag is bedoeld voor eenieder die benieuwd is naar het jaartraject. Het biedt je de mogelijkheid om kennis te maken met de trainer, haar werkwijze alsook de massage die je in het traject zal gaan leren.
25 t/m 27 sept De Ont-dekking - driedaagse: Je gaat ervaren welke gevoelens je sturen, wat je blokkades zijn, welke overtuigingen en gedragspatronen je hebt ontwikkeld en die je belemmeren om te leven zoals je zou willen leven. Deze zijn vaak ontstaan in je gezin van herkomst. Door naar je familiesysteem te kijken kan je hier inzicht krijgen.
25 t/m 27 sept Emotioneel Lichaamswerk (weekend): Door ELW® kom je steviger met beide voeten op de grond te staan. Je leert meer op je gevoel vertrouwen en je komt meer in contact met wie je bent, wat je verlangens zijn en hoe jij je leven vorm wilt geven.
26 t/m 27 sept Gemengde Zweethut: Bij deze zweethut is zowel de vrouwelijke als de mannelijke energie voelbaar. De warmte nodigt uit om te voelen, elkaar te ontmoeten en hoe deze geïntegreerd kunnen worden in onze levens.

Nieuw - workshop familie opstellingen (ochtend of middag)

Vanaf september wordt er circa 1x per maand een opstelling ochtend op De Schans (Opoeteren) of middag in Groene Kan (nabij Utrecht) gegeven. Een opstelling geeft inzicht in het  familiesysteem waarin je bent geboren. Het laat je zien wat de invloed is op hoe jij de dingen doet in het hier en nu. Je kunt een opstelling doen rondom een thema waar jij meer helderheid over wilt hebben of waar je in vast loopt. Je kunt je hiervoor inschrijven als vraagsteller of representant. Als representant kan je gevraagd worden om in de opstelling van een vragensteller te gaan staan en/of om als bedding in de groep aanwezig te zijn.

Maandelijks terugkerende activiteiten

In september wordt er ook weer gestart met de maandelijkse activiteiten. Op 22 september Vrouwen in het veld en op 23 september de Massage Ontmoetingsavond.

"De Schans verbindt"

Zaterdag 27 juni heeft Meike dat laatste meditatie sessie gegeven in deze reeks. Wat een mooie en verbindende momenten op zaterdag ochtend, de afgelopen weken en maanden. Vanaf september worden er op een nieuw tijdstip verschillende online sessies aangeboden. Deze zijn nog in ontwikkeling. Via de mail en/of website wordt je op de hoogte gehouden.

Blog

In het begin van dit jaar heeft een jounaliste voor de Viva een artikel geschreven over Tantra voor Koppels: "Dichterbij dan ooit"

Voorbereidingen verbouwing van de Hoeve

De voorbereidingen beginnen zichtbaar te worden. Nadat er een aantal bomen zijn omgehakt is nu ook het pittoreske hutje achter de Hoeve afgebroken. Dat heeft plaats moeten maken voor de verbreding van het terrein langs de slotgracht, zodat daar straks de werktuigen kunnen rondrijden. Daarnaast is de garage leeg en wordt verplaatst om ruimte te maken voor de aanbouw achter de Hoeve.

Agenda

september 2020
3 sep      Mannenwerk – De Initiatie
3 sep      NIEUW Oosterse wijsheid & Westers inzicht – Qigong en meer!
11 sep    NIEUW Opstellingen middag – Representant!
11 sep    NIEUW Opstellingendag middag – Vragensteller!
12 sep    Mannen-Zweethut
18 sep    Aanraken in Verbinding – Introductiedag jaartraject
20 sep    Opendeurdag
22 sep    Vrouwen in het veld
23 sep    Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
25 sep    De Ont-dekking - driedaagse
25 sep    Emotioneel Lichaamswerk - weekend
26 sep    Gemengde Zweethut

oktober 2020

1 okt      Magie van de Moederschoot
2 okt      Echtgenoten / Echt-genieten - weekend
9 okt      NIEUW Opstellingen ochtend – Representant!
9 okt      NIEUW Opstellingen ochtend – Vragensteller!
9 okt      Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Verdieping!
14 okt    Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
16 okt    Tantra voor Koppels (Wachtlijst)
22 okt    Mannenwerk - De Initiatie
27 okt    Vrouwen in het veld
29 okt    Vasthouden en Loslaten
31 okt    Vrouwen-zweethut (wachtlijst)

Kijk regelmatig in de agenda op de website. Er zijn steeds aanpassingen i.v.m. verschuivingen van trainingen en trainingen die niet doorgaan.

We wensen iedereen een goede gezondheid en veel liefde, en hopen jullie zo snel mogelijk, gezond en veilig, weer terug te zien. Heb een heerlijke zomer!