Terugblijk en vooruit kijken – Schanskrant juni 2022

Onderwerpen in deze Schanskrant zijn:

Quote_verleden-verder-bepaal-je-zelf_CursuscentrumdeSchans

Terugblik en vooruit kijken

Het is alweer meer dan een maand geleden dat het cursuscentrum een opendeurdag hield. Het was fantastisch om na tweeënhalf jaar weer zoveel mensen te mogen ontvangen. Met plezier kijken we terug op een zeer geslaagde dag met mooie, emotionele, verrijkende en liefdevolle workshops, en als hoogtepunt van de dag de officiële opening van de gerenoveerde Hoeve. Eindelijk was het zover! Na jaren plannen maken, aanpassen, vergunningen afwachten, etc. kunnen we cursussen geven in een geheel vernieuwd gebouw, wat voldoet aan deze tijd, en die ook de sfeer behouden heeft van een oude Hoeve.

Na deze geslaagde dag zijn we ons aan het voorbereiden voor Zomers Zijn 2022: v a k a n t i e  v i e r e n  op De Schans met voor elk wat wils.

Vorig weekend mochten we op onze locatie, met het Schans-team, alvast sfeerproeven, bij de mega-vuurloop met 150 vrouwen, georganiseerd door Griet Heylen. Wat een prachtig vuur en wat een geweldige energie!
Want wist je dat zowel Week 1, als Week 2 van Zomers Zijn, wordt afgesloten met een vuurloop en een dansavond, waarop alle Zomers Zijn-deelnemers van harte welkom zijn.

Nieuwsbrief-collage_530x120_Opendeurdag20220418_CursuscentrumdeSchans

Greep uit het aanbod van juni en juli

De cursus Aanraken in Verbinding voor Koppels is verschoven van doordeweeks naar het weekend van 01 t/m 03 juli. Mocht de datum een reden zijn geweest om niet in te schrijven, biedt deze datum jullie een nieuwe mogelijkheid.

Do. 23-jun. – Echtgenoten / Echt-genieten – Verdieping!: Deze cursus is bedoeld voor liefdesrelaties. Wie ben jij en wie ben jij in je relatie? Is dit wezenlijk anders? In hoeverre pas je je aan? Je zal ervaren dat je mag reageren vanuit verlangen, in plaats vanuit angst. Het resultaat is dat jij en je partner zich (weer) openstellen voor elkaar, liefde voelen stromen en verbondenheid voelen.

Vr. 01-jul. – NIEUWE DATUM! Aanraken in Verbinding – voor Koppels: Ben je toe aan warmte, verbinding, aanraking, speelsheid en intimiteit, samen met je partner? Dan is dit echt iets voor jullie! Deze cursus biedt jullie, als liefdeskoppel, 3 dagen vol met aanraken en aangeraakt worden, in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan.

Vr. 01-jul. – De Ont-dekking – Een nieuwe stap: Nog enkele plaatsen vrij!

Za. 09-jul. – Je Seksualiteit als Bron – Intro [za.-ma.!]: Nog enkele plaatsen vrij!

Zweethut-rituelen

Tot de start van Zomers Zijn staan er nog twee zweethut-rituelen gepland, op een prachtige plek tussen de bomen, grenzend aan de Bosbeek, waarin je heerlijk kunt afkoelen.

Vr. 17-juni – Uitgebreid Zweethut-weekend – Midzomer Special: Voor wie graag intensief het verbindende van een zweethut-ceremonie wil ervaren, en na een eerste zweethut nog verder wil smelten tijdens de tweede zweethut.

Za. 9-juli – Mannen-Zweethut (weekend)

De zweethut is een Indiaans reinigingsritueel waarin een zuivering plaatsvindt op lichamelijk, emotioneel, rationeel en spiritueel niveau. Buiten is een groot vuur waarin de stenen verwarmd worden, binnen in de hut wordt er gezongen, verteld, gedeeld en los gelaten. Alles binnen dit ritueel heeft betekenis. Dit begint al met de opbouw en de voorbereiding. Om het hart te kunnen openen en vol te kiezen voor het leven, met alles wat daarbij hoort.

Zomers Zijn – 24-31 jul & 31 jul-07 aug

Zomers Zijn betekent één of twee weken verblijven –Zijn– op het domein van De Schans, met een gevarieerd programma aan workshops en ruimte voor invulling van eigen activiteiten. Vakantie vieren, genieten van de ontspanning, plezier maken, nieuwe mensen ontmoeten en oude bekenden.

Op zondag is het aankomen en kennismaken. Van maandag t/m vrijdag zijn er diverse workshops. In het weekend een vuurloop en dansfeest om de week af te sluiten.

Collage_Zomers-Zijn_CursuscentrumdeSchans

De Hoeve na de verbouwing

Nu de verbouwing nagenoeg af is, presenteren we elke maand een van de vernieuwde ruimtes.
De verbouwing van de Hoeve heeft ons ook een geheel nieuwe zaal opgeleverd. Deze ruimte van ruim 40m2 is rustig gelegen aan de achterzijde van de Hoeve. We kunnen deze multi-inzetbare zaal gebruiken als eet-, slaap- of vergaderzaal, voor presentaties, dag- en avondworkshops, individuele- en relatiesessies en er kunnen ook groepscursussen gegeven worden.

Nwsbr_2022-06_Hoeve-kleine-zaal_CursuscentrumdeSchans

Agenda

Juni 2022
do. 09-jun. Mannenwerk – De Initiatie (Wachtlijst)
vr. 10-jun. Tantra – voor Koppels (Wachtlijst)
di. 14-jun. Vrouwen in het Veld – vrouwenavond
vr. 17-jun. Uitgebreid Zweethut-weekend – Midzomer Special
do. 23-jun. Echtgenoten / Echt-genieten – Verdieping!
   
Juli 2022
vr. 01-jul. De Ont-dekking – Een nieuwe stap
vr. 01-jul. Aanraken in Verbinding – 3-daagse vr Koppels (Nieuwe datum!)
za. 09-jul. Mannen-Zweethut (weekend)
za. 09-jul. Je Seksualiteit als Bron – Intro (za.-ma.!)
zo. 24-jul. Zomers Zijn week 1 – Volwassen & Kinderen (t/m 15 jaar)
zo. 24-jul. Zomers Zijn week 1 – Jongeren (16 t/m 18 jaar)
zo. 31-jul. Zomers Zijn week 2 – Volwassen & Kinderen (t/m 15 jaar)
zo. 31-jul. Zomers Zijn week 2 – Jongvolwassenen (19 t/m 23 jaar)
   
September 2022
vr. 02-sep. Aanraken in Verbinding – Alumni Opleiding en Jaartraject
vr. 09-sep. Verbindende Communicatie 3-daagse
vr. 09-sep. Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Basis
do. 15-sep. START traject – Je Seksualiteit als Bron
vr. 16-sep. Tantra Massage

Als je graag wil deelnemen aan een cursus, laat de vermelding wachtlijst je dan niet weerhouden. Je kunt je wel aanmelden en mocht er plaats vrijkomen, dan nemen we meteen contact met je op en kun je ons laten weten of je nog kan en wil deelnemen. De annulerings­voorwaarden zijn dan nog niet van toepassing.

We hopen je binnenkort te ontmoeten bij één van onze cursussen!

Cursuscentrum de Schans – Samen thuiskomen bij Jezelf

ZomersZijn2022_collage_datum_CursuscentrumdeSchans


Bekijk de online versie van deze juni Schanskrant.
Vorige uitgaven van de Schanskrant.

facebook.com/cursuscentrumkasteeldeschans