Verandering van kleur – Schanskrant sep/okt 2022

Onderwerpen in deze Schanskrant zijn:

Bekijk de online versie van deze Schanskrant.

Quote_Herfst_CursuscentrumdeSchans

Verandering van kleur

Langzaam maar zeker maakt de zomer ruimte voor de herfst. De dagen worden korter, de bladeren van de bomen veranderen van kleur.  De betekenis van de herfst is terugkeren naar de binnenwereld. De herfst is het seizoen dat mens, dier, boom en plant stimuleert om zich terug te trekken. De zon schijnt minder fel en lang, het wordt kouder en vochtiger. We keren letterlijk en figuurlijk meer naar binnen.

Het heeft de afgelopen dagen veel geregend en dat maakt dat we weer vuur mogen maken en er weer de mogelijkheid is om zweethutten en een vuurloop te geven.
De volgende zweethutten staan gepland:

Za 24-sep – Mannen Zweethut-weekend: Thema’s die aan bod komen gaan over kwetsbaarheid en in jouw kracht staan. Er wordt gezongen, verteld, gedeeld en losgelaten. 

Za 15-okt – Vrouwen Zweethut-weekend: Thema's die een vrouw bezighouden in haar leven kunnen gedeeld worden. Door te delen en te (h)erkennen, ontstaat er een veld van zusterschap. Hierbij horen ook lachen, zingen, stilte en tranen.

Za 29-okt – Gemengde Zweethut-weekend [wachtlijst]: Bij de gemengde zweethutten is zowel de vrouwelijke als de mannelijke energie voelbaar. En de warmte nodigt uit om te voelen hoe beiden elkaar kunnen ontmoeten en geïntegreerd kunnen worden in ons leven.

Za 26-nov – Vuurloop-weekend: Tijdens een vuurloopceremonie staat de kracht van het vuur centraal en daar onlosmakelijk mee verbonden de thema’s angst, grenzen, veiligheid, moed, wijsheid en verlangen. 

Greep uit het aanbod van het najaar

Do 20-okt – Opstellingen en Qigong: De basis van deze training is Chi Neng Qigong, hiermee laten we de levensenergie weer stromen. Familie-opstellingen (systemisch werk) zetten we zo nodig in om hardnekkige patronen of blokkades zichtbaar te maken, en je zal merken dat door de zachte kracht van Chi Neng en de liefdevolle blik van opstellingen je snel tot de kern komt.

Vr 04-nov – Zicht op jouw Innerlijke Familie: Spelen met inzicht, gevoel voor realiteit. Tijdens cursus ga je vanuit een nieuw perspectief kijken naar jouw vraagstukken en eigen belevingswereld, en ga je met nieuwe mogelijkheden naar huis...

Do 10-nov – Licht op Rouw: Mensen hebben te maken met verlies in het leven. Verlies van een geliefde, een kind, een vriend/in, het verlies van je gezondheid. In deze training sta je stil bij jouw rouwverwerking. Wat heb jij nodig in het hier en nu. Waar jij ook bent in je rouwproces en met welke gevoelens je ook rondloopt, je bent welkom!

Nieuwsbrief-collage_2022-09_Aanbod_CursuscentrumdeSchans

Avond- en middag-activiteiten

Na de zomerstilte wordt er weer gestart met de Opstellingen-middagen in Groenekan (nabij Utrecht) en Vrouwen in het Veld op De Schans in Opoeteren (BE).

Do 29-sept en wo 30-nov – Opstellingen-middag (nabij Utrecht): Je kunt een opstelling doen rondom een thema waar jij meer helderheid over wilt hebben. Waar heb jij een vraag over? Wat ligt er verborgen waar jij geen zicht op hebt? Je kunt je opgeven als 'vragensteller' of als 'representant'.

Di 18-oktVrouwen in het Veld: Alle vrouwen vanaf 20 jaar die ernaar verlangen om zich geborgen en gesteund te voelen door andere vrouwen. Vrouwen die zich daar helemaal comfortabel bij voelen en vrouwen die dat spannend vinden. Welkom!

Traject-trainingen

Dit jaar start er nog één traject-training De Hele Vrouw: In dit traject ga je op zoek naar jouw pad om voluit als vrouw je eigen leven te leven. Daarbij geven we elkaar bedding als vrouwen en bekrachtigen we elkaar om onze eigen diepe verlangens tot uitdrukking te brengen. Dit vrouwen-traject, van 3 blokken van 3 dagen, start op vrijdag 18 november. Voel je warm welkom.

Agenda

September 2022
vr 23-sep Echtgenoten / Echt-genieten – Intro
vr 23-sep Binnenstebuiten – Open je hart: klink, zing en verbind!
za 24-sep Mannen Zweethut-weekend
do 29-sep Opstellingen-middag (nabij Utrecht)
   
Oktober 2022
do 06-okt Mannenwerk – De Initiatie [wachtlijst]
vr 07-okt Tantra voor Koppels [wachtlijst]
vr 14-okt Aanraken in Verbinding – 3-daagse
za 15-okt Vrouwen zweethut-weekend
di 18-okt Vrouwen in het Veld (avond)
do 20-okt Opstellingen en Qigong
za 29-okt Gemengde Zweethut-weekend [wachtlijst]
   
November 2022
vr 04-nov Zicht op jouw Innerlijke Familie
do 10-nov Licht op Rouw
vr 11-nov Tantra voor Koppels – Verdieping!
vr 18-nov Tantra – driedaagse
vr 18-nov START traject – De Hele Vrouw
ma 21-nov Echtgenoten / Echt-genieten – Intro (midweek!)
vr 25-nov Tantra Massage – voor Koppels
za 26-nov Vuurloop-weekend
ma 28-nov Introductiedag jaartraject – Aanraken in Verbinding (massage)
wo 30-nov Opstellingen-middag (nabij Utrecht)

Als je graag wil deelnemen aan een cursus, laat de vermelding wachtlijst je dan niet weerhouden. Je kunt je wel aanmelden en mocht er plaats vrijkomen, dan nemen we meteen contact met je op en kun je ons laten weten of je nog kan en wil deelnemen. De annulerings­voorwaarden zijn dan nog niet van toepassing.

We hopen je binnenkort te ontmoeten bij één van onze cursussen!

Cursuscentrum de Schans – Samen thuiskomen bij Jezelf

 


Bekijk de online versie van deze Schanskrant.
Vorige uitgaven van de Schanskrant.

facebook.com/cursuscentrumkasteeldeschans