Corona maatregelen

Sinds 1 oktober zijn er geen maatregelen meer van toepassing.

Wel blijft het belangrijk dat iedereen elkaar ruimte geeft, om te doen wat nodig is om je prettig en veilig te voelen.


 

In deze tijd, waarin Corona en de -maatregelen zoveel impact hebben op ons doen en laten, wordt onze manier van werken en samen zijn ook beinvloed.

Wij werken zoveel mogelijk volgens de voor ons geldende Belgische protocollen voor groepsactiviteiten en logies bij kleine accomodaties. 

Verbinding, vrijheid en veiligheid zijn belangrijke waarden op Cursuscentrum de Schans. We vertrouwen, naast de praktische maatregelen, graag op ieders eigen verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor elkaar en om elkaars behoeften met respect en een open hart tegemoet te treden. Ook al kunnen deze behoeften op dit moment ogenschijnlijk tegenover gesteld zijn. Uiteindelijk verlangen we allemaal naar vrijheid en naar verbinding.

Aan het begin en gedurende de cursussen zal tijd genomen worden om met elkaar af te stemmen omtrent de uitzonderlijke situatie.

Iedereen is welkom op de Schans. Als het voor jou niet veilig voelt om in een groep mensen te zijn, overweeg dan of dit wel het geschikte moment is om aan een groepstraining deel te nemen.

 

Inschrijven en Annuleren - geldt alleen nog als er vanwege coronamaatregelen geannuleerd moet worden

Omdat er vanwege de te houden afstand tot elkaar minder mensen in de zaal mogen, zijn de groepen kleiner. Maximaal 10 tot 12 deelnemers per training. Als je graag wilt deelnemen wacht dan niet met inschrijven.

Als de groep vol is, kom je op een wachtlijst. Mocht er dan iemand annuleren, dan stroom je door van de wachtlijst naar de deelnamelijst.

Zeker nu is het daarom belangrijk dat als je ingeschreven staat, maar toch niet kunt of wilt komen, dat je ons dat zo tijdig mogelijk laat weten. Het is te jammer als iemand van de wachtlijst had kunnen meedoen als we het op tijd geweten hadden.

De annuleringsregeling is tijdelijk aangepast. Als je wilt, mag je kosteloos annuleren. De aangepaste annuleringsregeling vind je op deze pagina.

Praktische maatregelen - de eerste twee punten zijn niet meer van toepassing

 • Om met de nodige afstanden rekening te kunnen houden zijn de groepen kleiner dan anders.
 • De indeling van de gemeenschappelijke ruimtes is aangepast om de afstand zoveel mogelijk te bewaren.
 • De ruimtes worden veelvuldig geventileerd. De zaal is voorzien van een luchtreiniger die voldoet aan de strenge eisen voor luchtkwaliteit in high tech toepassingen zoals lucht- en ruimtevaart, operatiezalen en quarantaineafdelingen in ziekenhuizen. Er is CO2 meter aanwezig in de zaal om de luchtkwaliteit te meten.
 • Materiaal en oppervlakken worden vaker gereinigd. Tussen de verschillende workshops poetsen wij met een ontsmettend poetsapparaat.
 • Curuscentrum de Schans voorziet desinfecterende handgel op diverse plaatsen.
 • Wij bewaren je gegevens volgens de richtlijnen voor het geval wij die moeten doorgeven bij een eventueel contactonderzoek.

Dit vragen we aan jou - alleen de eerste twee punten zijn nog actueel

 • Als je je ziek of verkouden voelt, hebben we de uitdrukkelijke vraag om thuis te blijven.
 • Als je in de 7 dagen voorafgaande aan de cursus symptomen hebt gehad of iemand uit jouw huishouden nu symptomen heeft, neem dan contact op met de trainer voor overleg.
 • Daar waar het niet mogelijk is om afstand te houden, is het voorgeschreven een mondmasker te dragen. Neem er zelf voldoende mee. Denk er aan dat het in België op veel plaatsen verplicht is er een te dragen.
 • Houd afstand van elkaar bij aankomst en tijdens de ontvangst. Geef elkaar de kans om te wennen aan de situatie.
 • Breng een badhanddoek mee die je op jouw plek in de zaal kan leggen en zo die plek kan markeren.
 • Als je positief getest wordt binnen twee weken na de cursus, meld je dat bij de trainer.

Informatie

Omdat de maatregelen in België en Nederland regelmatig worden aangepast is het raadzaam steeds te kijken naar de actuele informatie. Hieronder staan een aantal links naar officiële webpagina's.

Informatie over de corona maatregelen in België vind je hier.

Nederlanders die meer dan 48 uur in België verblijven, dienen een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt deze online invullen of uitgeprint meenemen.

Bij dit formulier staat nu ook een zelfevaluatie om te bepalen of je een hoog of laag risico zou vormen. Als je een laag risico vormt, ben je niet verplicht om je te laten testen in België of om in quarantaine te gaan.

Meer informatie over reisadvies van Nederland naar België. Kijk op deze pagina ook even bij 'Verkeersveiligheid'. Daar staat uitleg over reizen kleur codes.

Wat misschien kan ervaren worden als een last, kunnen we omzetten in een oefening tot vertraging en zorgvuldigheid in onze omgang met onszelf en elkaar.