Kirsten Mintjens

Ik heb lang gestudeerd om arts en kinder- en jeugdpsychiater te worden, maar de voor mij echt interessante dingen leerde ik op Cursuscentrum de Schans.

In 2007 werd mijn dochter geboren, mijn grootste leermeester. Zij stelde me voor vragen, die ik met mijn lange studies en dikke boeken niet kon beantwoorden. Ze bleef huilen en huilen, tot ik helemaal overprikkeld en uitgeput raakte.

In 2011 belandde ik zo letterlijk en figuurlijk in De Magie van de Moederschoot. Een nieuwe wereld ging voor me open, maar ik zat nog boordevol angst, te veel angst om in mijn lichaam te zakken en te kunnen ontvangen.

Ik startte het jaartraject lichaamsgerichte coaching Heel de Mens en volgde de level 1- training in TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercises).

Geïnspireerd door een andere benadering van het lichaam dan aangeleerd in de klassieke geneeskunde rolde ik in de 3-jarige opleiding tot Somatic Experiencing® Practitioner aan SEN Nijmegen. Aansluitend volgde ik de jaartraining Familieopstellingen aan de Educatieve Academie, diverse prachtige tantratrainingen en het traject Je Seksualiteit als Basis.

Vele jaren heb ik intensief de Vijf Ritmes gedanst van Gabrielle Roth. Mijn verhaal zou niet compleet zijn zonder te vertellen hoe deze meditatietechniek de rode draad geweest is doorheen mijn  zoektocht. De dansvloer was de plek waar ik steevast mijn centrum en stroming kon terugvinden.

De laatste training die ik volgde is die tot Circling facilitator bij Circling Europe. Circling is een vorm van meditatie in contact met anderen, wat toegang geeft tot een onwaarschijnlijke verdieping en versterking van de authenticiteit van het contact met onszelf en met de ander. Voor mij erg mooi te combineren met wat ik leerde in Geweldloze Communicatie en in Somatic Experiencing®.

Het lijkt alsof de vele puzzelstukken die ik de voorbije jaren verzameld heb in elkaar beginnen te passen en ik vind het heerlijk om te mogen delen wat ik heb mogen ontvangen.