Nagenieten en vooruitkijken – Schanskrant augustus 2021

Onderwerpen in deze Schanskrant zijn:

Nagenieten en vooruitkijken

Vervuld, blij, ontroerd zijn wij na twee prachtige vakantieweken Zomers Zijn. Heerlijk om nieuwe en bekende gasten te mogen ontvangen, om met een lach, een traan en aandacht voor elkaar weer samen te zijn.

ollage_nwsbr_2021aug_ZZ-impressie_CursuscentrumdeSchans

De reactie van een deelneemster:

Het voorbije anderhalf jaar zijn moeilijk geweest, veel moeilijker dan ik kan uitleggen. Het was een schraal landschap, vanbinnen was er niets. Ik voelde mij gedisconnecteerd van alles en iedereen. Ik was vergeten hoe het ook kon zijn. Toen keerden we, na twee lange jaren, terug naar de Schans. Wat ben ik gelukkig dat deze plek bestaat! Dat ik een week kon aansluiten op deze magie. Mensen ontmoeten, ervaringen delen... samen zijn.

Na deze fantastische weken verheugen wij ons op de start van de trainingen in september.

Greep uit het aanbod van september

Vr. 17 sep. – Opstellingen-middag (nabij Utrecht, NL): Een opstelling geeft je inzicht in hoe jij de dingen doet in het hier en nu. Wat is van jou en wat is de verstrikking met je familiesysteem? Door dit te zien en te erkennen kan er ruimte ontstaan. Dit geeft je de vrijheid om jouw keuze te maken. Je kunt je opgeven als vragensteller of als representant.

Vr. 24 sep. – Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Basis: Er wordt gewerkt met de vier basisemoties Blij, Bedroefd, Bang en Boos. Je wordt gesteund om oude gewoontes stap voor stap los te laten. Je zal meer innerlijke rust ervaren en komt steviger met beide voeten op de grond te staan. Je leert meer op je gevoel vertrouwen, wat je verlangens zijn en hoe jij je leven vorm wilt geven.

Za. 25 sep. – Mannen-Zweethut: De zweethut is een Indiaans reinigingsritueel waarin er een zuivering plaatsvindt op verschillende niveaus. Bij de mannenhut komen thema’s aan bod over kwetsbaarheid onder mannen en het in hun kracht staan. Na de hut kan je dan opnieuw vanuit je ‘Man-zijn’ contact maken.

Ma. 27 sep. – Je Seksualiteit als Bron – Intro (midweek!): Hoe jij seksualiteit beleeft heeft te maken met je opvoeding en de omgeving waarin je opgroeide. De mate waarin jij verbonden was met je ouders en je ouders met elkaar, zegt veel over de mate waarin je vandaag veiligheid ervaart in je relaties en in je seksualiteit. Door er een andere belevingskwaliteit aan te geven, wordt je seksualiteit een bron van kracht, levenslust en liefde.

Collage_nwsbr_2021aug_cursussen-sep_CursuscentrumdeSchans

Opendeurdag – gaat niet door!

Vanwege de verbouwing van de Hoeve gaat de opendeurdag van zondag 19 september niet door. We hopen je in 2022 te mogen ontmoeten als het weer mogelijk is om een opendeurdag te organiseren.

Voortgang verbouwing Hoeve

Het is bouwvakantie en dus ligt het werk een paar weken stil. Inmiddels is wel de stukadoor klaar en krijgen we al een aardig beeld van hoe het er uiteindelijk zal gaan uitzien. Op de foto van de zaal is al goed te zien hoe de oude balkconstructie tussen het nieuwe stukwerk zichtbaar blijft, waarmee een belangrijk deel van de sfeer van de Hoeve behouden blijft.

Collage_nwsbr_2021aug_verbouwing-Hoeve_CursuscentrumdeSchans

Blog – Ongewenste gasten

Mag je een rotgevoel hebben zonder dat je meteen van alles moet doen, om je zo snel mogelijk weer beter te voelen? Lees meer over Ongewenste gasten, geschreven door Meike.

Agenda

September 2021
vr. 03 sep. De Hele Vrouw – Start Traject
vr. 09 sep. Mannenwerk – De Initiatie (wachtlijst)
vr. 17 sep. Opstellingen-middag (nabij Utrecht, NL)
vr. 24 sep. Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Basis
za. 25 sep. Mannen-Zweethut
ma. 27 sep. Je Seksualiteit als Bron – Intro (midweek!)

Oktober 2021
do. 07 okt. Mannenwerk – De Initiatie (wachtlijst)
vr. 22 okt. Verbindende Communicatie 3-daagse
vr. 22 okt. Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Verdieping!
do. 28 okt. De Magie van de Moederschoot
vr. 29 okt. Aanraken in Verbinding – 3-daagse voor koppels (wachtlijst)


Als je graag wil deelnemen aan een cursus, laat je dan niet weerhouden door de melding 'wachtlijst'. Je kunt je wel aanmelden en mocht er plaats voor je vrijkomen, dan nemen we meteen contact op en kun je ons laten weten of je nog deel kan en wil nemen. De annuleringsvoorwaarden zijn dan nog niet van toepassing.

Kijk ook regelmatig in de agenda op de website. Er zijn nog steeds aanpassingen n.a.v. versoepelingen en daardoor verschuivingen van cursussen.

Boekentip!

Nadat Geert ons een aantal maanden heeft meegenomen door zijn thuis-bibliotheek, zal dit zijn laatste boekentip zijn voor de Schanskrant.

Boek_Witte-Zee_Roy-Jacobsen_CursuscentrumdeSchans

Witte Zee, van Roy Jacobsen

Als uitsmijter geef ik jullie graag het vervolg mee van een eerder hier besproken boek, De Onzichtbaren. Ondertussen is Roy Jacobsen een van mijn favoriete auteurs geworden, en een verknocht hart aan Noorwegen zal daar ook een rol in spelen!

Noorwegen, 1944. Ingrid is alleen op Barrøy, het eiland dat haar familienaam draagt. De oorlog die tijdens haar jeugd woedde heeft plaatsgemaakt voor een nog ergere strijd en Noorwegen lijdt onder het juk van de nazi’s.
Tijdens een zware storm spoelen de lichamen van een gezonken Duits oorlogsschip aan op de kust van het kleine eiland. Tussen de Duitse soldaten bevindt zich de nog levende Russische krijgsgevangene Alexander. Ingrid neemt hem mee naar huis en volledig onverwachts komt er tijdens deze koude wintermaanden een einde aan haar eenzaamheid.
Maar op dat moment heeft Ingrid nog geen weet van wat zij zal moeten doorstaan om haar geliefde te beschermen tegen de Duitsers en de Noorse collaborateurs, en welke reis ze zal moeten maken, ver weg van het eiland.

Geniet ervan! Geert

Bij deze willen we Geert bedanken voor de mooie tips. De vraag is nu de aan jou, lezer van de Schanskrant, of jij een boekentip hebt. Je kunt deze sturen naar jannie@kasteeldeschans.com 

Een bijdrage aan de Schans

Ieder steentje blijft bijdragen. Het is nog steeds mogelijk om een nieuwe dakpan te adopteren. En met enkel één extra click, leveren jouw dagelijkse online aankopen (Bol.com, CoolBlue, en véél meer) en reisboekingen (zoals Booking.com, Airbnb, e.a.), via Sponsorkliks, een leuk extra centje op voor de Schans – gratis sponsoren.

SponsorKliks_CuruscentrumdeSchans

We hopen je binnenkort te ontmoeten bij één van onze cursussen!

Cursuscentrum de SchansSamen thuiskomen bij Jezelf

Kijk ook naar de agenda op de website en neem een kijkje op de pagina met coronamaatregelen.

Bekijk de online versie van deze Schanskrant.

facebook.com/cursuscentrumkasteeldeschans