Olivier Winants

Ik ben mensenrechten-jurist van opleiding en ben 10 jaar werkzaam geweest als juridisch en politiek adviseur in de Europese Instellingen te Brussel, vooraleer ik me helemaal in het persoonlijke helingswerk heb gestort.
Sinds 2012 ben ik diep in de wereld van vroegkinderlijke ontwikkelingstrauma (hechtingstrauma) gedoken en heb ik me, naast mijn eigen helingswerk te doen, omgeschoold tot integratieve trauma-therapeut. Op die ontdekkingstocht ben ik in steeds grotere mate vrij geworden van neurotisch gedrag en kan ik steeds beter met het leven meedeinen in vertrouwen en mildheid, wat een grote bron van vreugde en moeiteloosheid met zich meebrengt. Daarnaast blijf ik trainen in de discipline van inzichtsmeditatie, wat ik zie als de grote kunst om het leven volop toe te laten en volop los te laten, om zo de natuurlijke balans tussen Yin en Yang weer in ere te herstellen. Door mijn eigen worsteling en mijn zoektocht naar wat nu écht werkt, hoop ik mensen te kunnen bijstaan in hun eigen groeiworsteling.

Mijn grootste drijfveer om dit werk te doen is mijn innerlijk weten, dat het absoluut tijd is, dat wij als mensheid het nu aangaan om in community onze lange geschiedenis van diep relationeel verraad (hechtingstrauma) samen te helen, zodat we onze evolutionaire potentie voor verbinding, warmte en zorg kunnen gaan leven, en wederom om elkaar en de planeet kunnen geven. Ik heb zelf ervaren dat niets écht blijvend heelt, tenzij het gebeurt in een verbonden veld, een groep, een community. Wij hebben elkaar letterlijk nodig om zelf weer heel te worden.

Ik heb een vijf-jarige opleiding Integratieve Psychotherapie beëindigd, dat me ook het ECP-certificaat heeft bezorgd. Daarnaast heb ik verscheidene lichaamsgerichte trajecten en verschillende korte opleidingen doorlopen: zo heb ik ervaring in het werken rond trauma en seksualiteit, het werken met het geweldloze communicatie-model, werken met mannengroepen en werken met familieopstellingen. Ik heb sinds 2015 mijn eigen praktijk, eerst in Brussel en sinds 2020 in Culemborg (onder Utrecht, NL). Ik geef workshops op het Europees Parlement rond weerbaarheid en aandachtstraining en werken volgens het geweldloze communicatie model. Daarnaast heb ik met twee vrienden een team-ontwikkeling-trainingsbedrijf opgericht en wensen we bezielde en belichaamde relationele ontwikkeling ook naar de werkvloer te brengen.

Het grootste cadeau dat ik van het Leven mocht ontvangen, echter, zijn mijn zoontje Nathaniel en mijn dochtertje Rosalina, die het licht in mijn ogen zijn.

Persoonlijke sessies

Ik ben gevormd als integratieve lichaamsgerichte trauma-therapeut, wat betekent dat ik rijkdom zie in de verschillende psychotherapeutische stromingen, waarbij aandacht voor de hier-en-nu lichamelijke ervaring centraal staat. Ik kijk steeds naar de unieke persoon die voor me zit en zet me in om er samen achter te komen wat jij nodig hebt en waar je begeleiding bij wenst. In mijn aanpak staat de...