Zweethut-weekend – voor vrouwen

Zweethutritueel met alleen vrouwen

De zweethut is een Indiaans reinigingsritueel waarin een zuivering plaatsvindt op lichamelijk, emotioneel, rationeel en spiritueel niveau.

Vrouwen-zweethut_voeten-vuur_smudge_CursuscentrumdeSchans

Je zit samen met anderen, midden in het bos aan een beek, in een hut gebouwd van wilgentakken overdekt met dekens. Het is er aardedonker met in het midden een kuil in de grond waarin door de vuurvrouw gloeiend hete stenen worden gelegd. Door de warmte ga je zweten en door dit zweten zuiveren we ons.

Er wordt gezongen, verteld, gedeeld en losgelaten. Buiten is een groot vuur waarin de stenen verwarmd worden. Alles binnen dit ritueel heeft betekenis.

In de vrouwen-hut kunnen alle dingen die een vrouw bezighouden in haar leven gezegd worden. Door te delen en te (h)erkennen, ontstaat er een veld van zusterschap. Hierbij horen ook lachen, zingen, stilte en tranen.

Geplande data voor vrouwen-zweethutten vind je hieronder, waar je je ook kan aanmelden.

Els Bloemen neemt je mee in dit mooie ritueel.
Er zijn ook gemengde zweethutten en hutten alleen voor mannen.► Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het CONTACTFORMULIER [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. (Stel GEEN vragen in het veld "Deel hier je ervaringen", onderdaan deze pagina. Daar kunnen we je vraag helaas niet beantwoorden, en dat zou jammer zijn.)

Datums

Vrouwen-zweethut (weekend)
12 okt 2024 - 11:00 tot 13 okt 2024 - 12:30

Trainer(s)

Els Bloemen

Prijs: 
€  125,00

incl. overnachting & lichte maaltijden

Datums

Vrouwen-zweethut (weekend)
7 dec 2024 - 11:00 tot 8 dec 2024 - 12:30

Trainer(s)

Els Bloemen

Prijs: 
€  125,00

incl. overnachting & lichte maaltijden

Trainers

Els-Bloemen_CursuscentrumdeSchans

Els Bloemen

In 2004 kwam ik voor het eerst op Kasteel de Schans. Mijn lijf helemaal vast en mijn hoofd erg in de war, vastbesloten om daar beweging in te krijgen.

Ervaringen van anderen

Hoewel het gaat om een korter moment van samenzijn dan een heel weekend, is het toch een hele veilige ervaring, zo’n zweethutweekend voor vrouwen. Er is aandacht voor ieders behoefte en verhaal. Het duister en de warmte van de zweethut nam me de laatste keren telkens een laagje dieper mee. Elke keer kwam er iets nieuws aan de oppervlakte dat me een rijker mens maakte.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.