Terug naar de bron – Schanskrant mei 2021

Onderwerpen in deze Schanskrant zijn:

Terug naar de bron

De golven zijn de dagen
De dagen van het jaar
En het lijkt of zij vertellen
Hoe het ons vergaat

Maar de onderstroom
Die niemand ziet
Bepaalt de richting
Op elk gebied

'De onderstroom', Stef Bos

Terwijl we bezig zijn met de voorbereidingen van de vakantie-activiteit Zomers Zijn en de verbouwing van de Hoeve, maken we ook bewegingen op een ander vlak. Minder zichtbaar aan de oppervlakte, maar wel heel voelbaar in de onderstroom. In de onderstroom voelen we het enorme belang van de verbinding tussen de verschillende trainers, die samen vormgeven aan het programma-aanbod van de Cursuscentrum de Schans. Een verbinding waarin we elkaar voelen en zien, in onze kracht en in onze kwetsbaarheid, zodat we elkaar kunnen ondersteunen, inspireren, uitdagen en leren van elkaar. Terug naar de bron in onszelf, onze oorsprong en met deze energie het leven in ons voelen en uitdragen. Allemaal met onze eigenheid en in samenhang tot éénheid, waar we elkaar ontmoeten en onze inspiratie gevoed wordt vanuit de bron van de Schans.

Labyrinth_chakras_CursuscentrumdeSchans

Vakantie op de Schans: Zomers Zijn

Een nieuwe zomeractiviteit op de Schans! Tot rust komen, genieten van de mooie natuur van het natuurgebied ‘De Hoge Kempen’, bekenden ontmoeten, nieuwe mensen leren kennen. Op een ontspannen manier samen zijn, zonder dat er iets moet. Je kan alleen komen, met vrienden of met je gezin.
Er zal elke ochtend één (of twee) activiteiten worden aangeboden, waar je vrijblijvend aan kunt meedoen. Een greep uit de activiteiten: ademsessie, Qigong, Transedente Analyse (TA), familie-opstellingen. Tijdens deze activiteit is er voor de kinderen opvang voorzien.
In de middag is er tijd om te wandelen, fietsen, niets doen, een boek te lezen of met andere een activiteit te organiseren, zoals een gezamenlijke wandeling, dansavond, open podium, e.a. In de avond is er de mogelijkheid om rond het vuur te zitten, muziek en plezier te maken.
Voor alle weken richten wij een afhaalkeuken in, waar je jouw ontbijt, lunch en avondmaal ophaalt. Je kunt dat op het terras of bij je eigen tent of caravan opeten.

Nieuwsgierig naar meer? Hier vind je meer info, tarieven en aanmelden. Wij verheugen ons op een warm, gezellig en verbindend Zomers Zijn. Kom jij ook?

ZomersZijn_CursuscentrumdeSchans

Online activiteiten

De eerste sessie online familieopstellingen is heel goed bevallen en bovendien waren alle plekjes ingevuld. De reacties van de deelnemers waren heel positief. Op maandag 10 mei is er onder leiding van Dimphy weer de gelegenheid om mee te doen als representant en/of om een vraag in te brengen.

Ook is het nog steeds mogelijk om met Dimphy online Qigong te ervaren.

Op do. 13 en za. 22 mei geeft Meike een online meditatie met als thema Maskers. In de loop van ons leven hebben we allemaal talloze maskers ontwikkelt. Lees de blog die zij geschreven heeft met als titel 'Ik speel soms verstoppertje'. Waarom vinden kinderen het zo leuk om verstoppertje te spelen? Omdat het zo’n heerlijk gevoel is als je gevonden wordt. Dat iemand naar je op zoek is geweest en moeite doet om je te vinden. Alleen ben ik geen kind meer…

Heropstart cursussen

In de Schanskrant van april stond vermeld dat we hoopten om half mei weer te kunnen starten. Daar de versoepelingen uitgesteld zijn, blijft het koffiedik kijken wanneer we weer van start kunnen gaan met onze 'live' activiteiten op de Schans. Tot nader bericht zijn we gesloten. Je kunt je wel inschrijven voor de cursussen vanaf 28 mei. Als door de maatregelen de training niet door kan gaan of omdat je klachten hebt, geldt de corona-annuleringsregeling.

Alvast een greep uit het aanbod, waarvoor je je alvast kunt inschrijven:

Vr. 28 mei – Opstellingen middag op de Schans: Je kunt een opstelling doen rondom een thema waar jij meer helderheid over wilt krijgen. Wat ligt er verborgen waar jij geen zicht op hebt? Je kunt je inschrijven als vragensteller of als representant.

Vr. 28 mei – Emotioneel Lichaamswerk® (ELW) – Basis: Door ELW® kom je steviger met beide voeten op de grond te staan. Je leert meer op je gevoel vertrouwen en je komt meer in contact met wie je bent.

Ma. 31 mei – Echtgenoten / Echt-genieten – Intro (midweek!): Voor liefdeskoppels die het verlangen hebben om op een bijzondere manier tijd met elkaar door te brengen.

Voor de cursussen vanaf juni kun je kijken in de agenda.

Investeren in de Schans – Crowdfunding

De Crowdfunding is een groot succes. Wij zijn geraakt door alle lieve reacties, het vertrouwen en de steun die wij krijgen. De teller staat inmiddels op € 110.917! Dit is het totaalbedrag van alle initiatieven van de afgelopen maanden via vele donaties, het vertrouwen van nieuwe aandeelhouders, het uitschrijven van een lening, en online activiteiten. Waarvoor grote dank!

Financiering-verbouwing-Hoeve_CursuscentrumdeSchans_20210504

Voortgang verbouwing Hoeve

Deze keer bekijken we de verbouwing van de Hoeve vanuit een heel ander perspectief. Zoals op de foto goed te zien is, nadert de buitenafwerking van de nieuwe aanbouw, aan de achterzijde van de Hoeve, zijn laatste fase. De buitenwanden worden binnenkort bekleed met hout en dan is dat deel van de ruwbouw klaar. De dakdekker dacht ook dat ie klaar was, maar die mag nog een dagje terugkomen.

 Nieuw_bijgebouw_mei2021_CursuscentrumdeSchans

Veranderingen binnen de bewonersgroep

Na bijna 6 jaar woonachtig te zijn geweest in het kasteel, hebben Maud en haar dochter Lara de woongroep van de Schans verlaten. Zij kijken met trots en vreugde terug op een schatrijke ervaring, die zij meenemen in hun hart. Met ziel en zaligheid blijft Maud verbonden aan Cursuscentrum de Schans, om als trainer de programma’s Emotioneel Lichaamswerk® (ELW) aan te bieden. Wij zullen ze missen en zijn blij dat Maud haar cursussen hier blijft geven en onderdeel blijft van ons team.

Inmiddels hebben we een nieuwe bewoner mogen verwelkomen. Zijn naam is Lars. Naast het wonen, zullen jullie hem hier regelmatig in de tuin en op het terrein aantreffen, waar hij zal helpen met het onderhoud.

ZomersZijn_CursuscentrumdeSchans_Welkom

Agenda

Oniline activiteiten – mei 2021
ma. 10 mei 20:00 Online – Familieopstellingen met Dimphy
do. 13 mei 20:30 Online – Meditatie met Meike (Maskers, zie blog)
do. 20 mei 20:30 Online – Qigong met Dimphy
za. 22 mei 09:30 Online – Meditatie met Meike (Maskers)

Cursussen – mei 2021 (mits de maatregelen het toelaten)
vr. 28 mei Opstellingen-middag op de Schans
vr. 28 mei Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Basis
ma. 31 mei Echtgenoten / Echt-genieten – Intro (midweek!)

Online activiteiten – juni 2021
do. 03 juni 20:30 Online – Qigong met Dimphy
za. 10 juni 09:30 Online – Meditatie met Meike
do. 17 juni 20:30 Online – Qigong met Dimphy
za. 26 juni 09:30 Online – Meditatie met Meike

Cursussen – juni 2021 (mits de maatregelen het toelaten)

vr. 04 juni

Tantra voor Koppels (wachtlijst)
vr. 11 juni Opstellingen middag – locatie Groenekan (NL)
vr. 11 juni Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Verdieping!
wo. 16 juni Licht op Rouw – locatie Groenekan (NL)
wo. 16 juni Vrouwen in het Veld
za. 19 juni Mannen-Zweethut
do. 24 juni Echtgenoten / Echt-genieten Verdieping! 4-daagse

Cursussen – juli 2021 (mits de maatregelen het toelaten)
vr. 09 juli De Ontdekking – een nieuwe stap 3-daagse
do. 15 juli Vasthouden en Loslaten – Verdieping! (module 2)
zo. 25 juli Start – Zomers Zijn


Kijk regelmatig in de agenda op de website. Er zijn steeds aanpassingen n.a.v. versoepelingen en daardoor verschuivingen van cursussen, evenals nieuwe online activiteiten.

Boekentip!

Een vaste rubriek in de Schanskrant. Veel mensen hebben in deze periode meer tijd om een boek te lezen. Elke maand krijg je hier een tip.

Boekentip_De-naam-van-de-moeder_Roberto-Camurri_CursuscentrumdeSchans

"De naam van de moeder" van Roberto Camurri

De auteur neemt ons mee naar het slaperige, eentonige dorp Fabbrico, waar Ettore woont samen met zijn zoon Pietro. Ettores vrouw, de moeder van Pietro, sloeg de deur van het huis achter zich dicht toen haar zoon nog een baby was en heeft nooit meer van zich laten horen. De radeloze Ettore deed in moeilijke omstandigheden zijn best om Pietro groot te brengen, met de steun van zijn schoonouders, Livio en Ester.

Tussen vader en zoon blijft al die jaren een onuitgesproken spanning leven. Na één van hun vele confrontaties krijgt Pietro het dagboek van zijn moeder in handen. Het eindigt met de zin: "Vandaag is een goede dag, hij heeft maar zestien uur gehuild."

Als jongeman wordt Pietro verliefd op Miriam. Hij is bang om haar te verliezen, maar tegelijk maakt hij het haar moeilijk om hem lief te hebben. De relatie verloopt moeizaam, ook al omdat Pietro soms troost gaat zoeken in de armen van een ander meisje. Samen met Miriam krijgen zij een zoon. Zij vieren de eerste verjaardag van hun zoontje in de tuin van Ester en Livio, Pietro’s grootouders. Ook Ettore is erbij, samen met de nieuwe vrouw in zijn leven, Marisa. Ester neemt haar kleinzoon even terzijde en ze onthult hem een geheim…

Veel leesplezier!
Geniet ervan, Geert

We hopen je weer snel te ontmoeten!

Cursuscentrum de SchansSamen thuiskomen bij Jezelf

facebook.com/cursuscentrumkasteeldeschans