We zijn weer open! – Schanskrant juni 2021

Onderwerpen in deze Schanskrant zijn:

De Schans is weer open

We zijn heel blij dat we deze maand kunnen starten met de cursussen in het cursuscentrum en we jou hier weer kunnen verwelkomen. De verbouwing van de Hoeve is nog in volle gang en daardoor zullen er alleen cursussen gegeven worden in het Koetshuis.

Lager in deze Schansbrief lees je meer over de nabije cursussen en zie ook agenda.

Laatste online les voor de zomer

Op do. 17 juni is er nog één online Qigong les, Kalmte en Kracht, waar je nog aan mee kan doen. Hierna houden we een zomerstop wat betreft de online activiteiten.
We willen alle deelnemers van harte bedanken voor het deelnemen vanuit je eigen huis. Of je nu één keer hebt meegedaan of bijna alle online sessies, wij hebben van je genoten en vonden het fijn je op deze manier te kunnen ontmoeten!
We houden je op de hoogte van wanneer we weer van start gaan en ondertussen hopen we je natuurlijk live te zien hier op de Schans!
Dimphy, Maud en Meike

Klus-coördinator

Er zijn altijd wel klussen te doen op ons terrein en zeker nu de afwerkfase van de Hoeve-verbouwing steeds dichterbij komt hebben we een lange lijst met klussen. We prijzen ons gelukkig dat Eric van Diesen ons komt ondersteunen door de coördinatie van de klussen op zich te nemen. Vind je het leuk om op de Schans te zijn en een handje te helpen met allerlei klussen? Stuur dan gerust een e-mail naar Eric.

Eric-van-Diesen_CursuscentrumKasteeldeSchans

Investeren in Cursuscentrum de Schans

De Crowdfunding is een groot succes. Ons streefbedrag van € 125.000 is ruim gehaald! We zijn blij verrast dat we dit in zo'n korte tijd behaald hebben. Wij zijn dankbaar voor allen die ons, op welke manier ook, gesteund hebben. We zijn uiteraard blij met het geld, en nog veel blijer met de blijk van steun die daar achter zit en dat er zoveel mensen onze liefde voor deze bijzonder plek delen. Diepe dank je wel!

Ieder steentje blijft bijdragen. Je kunt nog meedoen aan de lening tot en met 15 juni.Dakpannen blijven beschikbaar voor adoptie.

Afbeelding_Hoeve_financiering_CursuscentrumKasteeldeSchans_20210607

Voortgang verbouwing Hoeve

De werkzaamheden vinden nu vooral binnen plaats, zoals op de foto van de voormalige slaapzaal goed te zien is – het dak isoleren, elektriciteit aanleggen, warm en koud water voorzien, wanden plaatsen – gebeurt momenteel zowat alles tegelijk.

Verbouwing_slaapzaal_Hoeve_juni2021_CursuscentrumdeSchans

Blog – Afslag gemist

Meike heeft een mooie blog geschreven met als titel Afslag gemist.
Op weg naar huis had ik ergens een afslag gemist en opeens reed ik op onbekend terrein. Ik ken deze route toch goed en normaal gezien rij ik automatisch naar huis. Vandaag niet. Nadat ik de navigatie had ingeschakeld, die me weer de juiste kant op wees, kon ik voelen hoe ik ook van binnen op onbekend terrein was. (lees verder)

Agenda

Online activiteiten – juni 2021
do. 17 juni 20:30 Online – Qigong met Dimphy

Cursussen – juni 2021
vr. 11 juni Emotioneel Lichaamswerk® ELW (wachtlijst)
wo. 16 juni Licht op Rouw – locatie Groenekan (NL)
wo. 16 juni Vrouwen in het Veld
do. 24 juni Echtgenoten / Echt-genieten Verdieping! (wachtlijst)

Cursussen – juli 2021
vr. 09 juli De Ontdekking – een nieuwe stap 3-daagse
do. 15 juli Vasthouden en Loslaten – Verdieping! (module 2)

Zomeractiviteiten – juli 2021
zo. 25 juli Start Zomers Zijn


Kijk ook regelmatig in de agenda op de website. Er zijn nog steeds aanpassingen n.a.v. versoepelingen en daardoor verschuivingen van cursussen.

Collage_Zomers-Zijn-varia_CursuscentrumdeSchans

Zomers Zijn – Start op zondag 25 juli

Wij zijn steeds verder met de voorbereidingen. Het trainersteam is bijvoorbeeld los gegaan over de activiteiten die we in de ochtend aanbieden voor degenen die daar zin in hebben. De oude pingpongtafel heeft de winter niet meer overleefd helaas. Gisteren hebben we een vers exemplaar opgehaald. Die staat al klaar voor jullie. Nu gaan we nog op zoek naar een verkoelend zwembadje. Om jullie mee te nemen in die plannen komt er binnenkort een extra nieuwsbericht over Zomers Zijn.

Boekentip!

Een vaste rubriek in de Schanskrant. Veel mensen hebben in deze periode meer tijd om een boek te lezen. Elke maand krijg je hier een tip.

Boek_De-jongen-mol-vos-paard_Charley-Mackery_CursuscentrumdeSchans

"De jongen, de Mol, de Vos en het Paard" van Charlie Mackesy

Eens iets helemaal anders en van een onwaarschijnlijke schoonheid.
Charlie Mackesy introduceert zichzelf en de hoofdpersonen van het boek, maar hij moedigt de lezer ook aan, om te lezen, te kijken, te dromen en te durven. De pagina’s die volgen zijn gevuld met tekeningen, meestal vergezeld van tekst, maar niet altijd. En nooit meer dan enkele zinnen. De tekeningen zijn prachtig in hun eenvoud, vaak alleen bestaand uit lijnen van inkt, en soms voorzien van kleur. De beelden en de tekst sluiten naadloos op elkaar aan, waardoor je iedere pagina van het boek ingelijst aan de muur zou kunnen hangen. “Wat is het moedigste dat je ooit hebt gezegd?” vroeg de jongen. “Help,” antwoordde het paard.

Het boek is poëtisch geschreven zonder wazig te zijn, met een kernachtige helderheid waarmee iedereen zijn eigen invulling en waarde kan geven aan de tekst.

De vier hoofdpersonages van het boek hebben allemaal een andere persoonlijkheid en houden zich elk met iets anders bezig. De jongen stelt veel vragen. De mol denkt vooral aan taart. De vos is stil, maar blij met de vriendschap tussen de vier. Het paard is rustig, wijs en zachtaardig. Met elkaar gaan ze op avontuur, zien ze angsten onder ogen, stellen ze vragen, vinden ze antwoorden en ontdekken ze de kracht van de liefde.

Eigenlijk is De jongen, de mol, de vos en het paard een boek om in de kast te hebben staan, om stukjes terug te kunnen lezen, nieuwe dingen te ontdekken en steeds opnieuw te genieten van de tekeningen.

Veel leesplezier!
Geniet ervan, Geert

We hopen je deze zomer te ontmoeten op ons cursuscentrum!

Cursuscentrum de SchansSamen thuiskomen bij Jezelf

https://www.kasteeldeschans.com/files/ZZ_Collage_ZomersZijn_SD_NWSB_data-pijl-data3_540x125.jpg

Kijk ook naar de agenda op de website en neem een kijkje op de pagina met coronamaatregelen.
Bekijk de online versie van deze Schanskrant.

facebook.com/cursuscentrumkasteeldeschans