Zomers Zijn

Een nieuwe zomer, een andere zomer...

Zomers Zijn betekent één of twee weken verblijven –Zijn– op het domein van Kasteel de Schans, met een gevarieerd programma aan workshops en ruimte voor invulling van eigen activiteiten.

Aankomst is telkens op zondag tussen 16:00 en 18:00 u, en vertrek zondag erop voor 12:00 u.
 

ZomersZijn_Loesje_CursuscentrumdeSchans

Alleen, met vrienden of met je gezin... Je kunt komen kamperen met tent, caravan of camper, of een slaapplek huren in de Hoeve of het Koetshuis. In deze weken kun je tot rust komen, genieten van de mooie natuur, oude bekenden ontmoeten en nieuwe mensen leren kennen. Op een ontspannen manier samen gezelligheid ervaren zonder dat er iets moet. Tijd voor jezelf, om op te laden en plezier te hebben.

Voor de volwassen worden elke dag, tijdens week 1 en week 2, ’s ochtends meerdere facultatieve workshops aangeboden door de trainers van de Schans, zoals bv. een actieve meditatie, een ademsessie, systemische opstellingen, vrouwen- of mannen­workshop, creatiefs of thema’s zoals tantra, relaties, seksualiteit, etc.

Tijdens deze volwassen-ochtend­workshops is er voor de kinderen (van 2 t/m 16 jaar) creatieve en/of actieve opvang. De begeleiders gaan samen met de kinderen kijken hoe ze hier invulling aan gaan geven.

Tijdens week 1 en week 2 wordt een specifiek programma aangeboden, in een vaste groep met een vaste trainer/begeleider, voor respectievelijk de Jongerengroep (16 t/m 19 jaar), en de Jongvolwassengroep (19 t/m 23 jaar).
De jongeren- en jongvolwassen-week gaan door bij een minimum van 12 aanmeldingen.

Nieuwsgierig naar de ochtend-workshops voor volwassenen in week 1 [Wachtlijst!] en week 2? Je vindt er een greep uit het boeiende workshopprogramma.

Meer over de Jongeren­groep (week 1) [Volzet!] en over de Jongvolwassengroep (week 2).

Verder bieden we aan de gasten de mogelijkheid om 's middags of 's avonds, zelf of met elkaar, een activiteit te organiseren. Bijvoorbeeld een dansavond, een wandeling, samen muziek maken, etc. In overleg, en waar mogelijk, zullen wij, vanuit de Schans, deze initiatieven ondersteunen.

Info over prijzen en accommodatie.

Cursuscentrum de Schans is gelegen aan de rand van het natuurgebied 'De Hoge Kempen'. Je kunt hier prachtige wandelingen en fiets­tochten maken. Ook zijn er meerdere mountainbike trajecten. Voor wie graag wilt bewegen, kun je je hart hier voldoende ophalen. Er kan gezwommen worden in onze vijver en pootjebaden in de Bosbeek die over ons terrein loopt, of je gaat naar het natuur­zwembad De Wouterbron, dat maar op 10 minuten afstand lopen ligt.

Je kan boeken voor één of twee weken, van zondag­middag tot zondag­ochtend (week 1 en/of 2).

Zomers Zijn! Een week met ervaringen die je een leven lang zal koesteren.


Wat is Zomers Zijn?

Zomers Zijn betekent een week lang met je tent, camper of caravan op het terrein van Kasteel de Schans verblijven. Ben je geen kampeerder, dan is het ook mogelijk om een kamer te huren of op een van de slaapzalen te over­nachten.

Je arriveert op zondagmiddag en na het inchecken heb je voldoende tijd om je tent op te zetten, slaapplaats in te richten en het terrein te verkennen. ’s Avonds komen we bij elkaar voor een welkom waar je tekst en uitleg over het verloop van de week krijgt en na afloop de andere deelnemers kunt leren kennen.

Tijdens deze week worden elke dag ochtend­workshops aangeboden door een van de trainers die door het jaar trainingen geven in het cursuscentrum. De workshops starten om 10:30 en eindigen rond 14:00 uur. Op maandag starten we gezamenlijk met een verbindende workshop, waar alle deelnemers en een aantal trainers bij aanwezig zijn. Die dag leer je de andere deelnemers en de trainers kennen en creëren we samen een veilige en ontspannen sfeer waarin je je de rest van de week kunt ontspannen.

Van dinsdag tot en met vrijdag bieden we elke dag drie verschillende workshops aan waaruit je er telkens één kunt kiezen. Zo stel je zelf je programma voor de week samen. Wil je liever meer tijd voor ontspanning, dan kies je voor de massage, wil je je lijf in beweging zetten dan kies je voor lichaams­werk of misschien wil je juist met je familiesysteem aan de slag, werken rond het thema seksualiteit of sjamanistische rituelen. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. In totaal worden per week twaalf verschillende workshops aangeboden waaruit je er vier (één per dag) kunt kiezen.

Op zaterdag ronden we dan weer gezamenlijk af met een wandeling, integratie en afsluitritueel en ’s avonds een dansavond als afsluiter.

 

ZomersZijn_niet-moet-niksen-mag_CursuscentrumdeSchans

In de middagen en avonden wordt er regelmatig een workshop of activiteit georganiseerd waar je je voor kunt inschrijven of vrij aan kunt deelnemen, of je geniet van het terrein, de natuurlijke omgeving of gaat zwemmen bij een natuurzwembad vlak in de buurt. Elke dag zorgt het keukenteam ervoor dat er een heerlijk ontbijt, lunch en diner voor je klaarstaat.

Onze visie op Zomers Zijn

We streven er naar je een heerlijk ontspannen vakantieweek te bieden, waarin je in de bedding en veiligheid van ons team en de andere aanwezigen, kunt genieten van het domein en de prachtige omgeving. Waar je overdag vrijblijvend kan deelnemen aan workshops en activiteiten naar keuze en ’s avonds heerlijk genieten van een drankje bij het kampvuur. De ochtend­workshops worden door trainers gegeven die aan Cursuscentrum de Schans verbonden zijn, en zijn een afspiegeling van ons aanbod. Ben je geïnteresseerd om van een bepaald thema meer te ontdekken, is er door het jaar voldoende gelegenheid om aan één of meerdere van deze cursussen deel te nemen. De middag- en avondactiviteiten worden georganiseerd en aangeboden door deelnemers aan Zomers Zijn, onder supervisie van het Schans-team. Dat kan een wandeling zijn, een dansmiddag of -avond, samen zingen of misschien wel iets dat je nog niet kent en nu de gelegenheid voor krijgt om te ontdekken...

Data tijdens zomer 2024

Zomers Zijn betekent één of twee weken verblijven –Zijn– op het domein van Kasteel de Schans, met een gevarieerd programma aan workshops en ruimte voor invulling van eigen activiteiten.

Aankomst is telkens op zondag tussen 16:00 en 18:00 u, en vertrek zondag erop voor 12:00 u.

Info over prijzen en accommodatie.
Info over de Zomers Zijn betalings- en annulerings­voorwaarden.

Trainingen

Zomers Zijn 2024 – Jongvolwassenen (19 t/m 23 jaar)

... betekent één week (zo 28 jul - zo 04 aug 2024) verblijven –Zijn– op het domein van Kasteel de Schans.

ZomersZijn_Jongvolwassennweek_vakantie_CursuscentrumKasteeldeSchans

Zomers Zijn 2024 – Jongeren (16 t/m 19 jaar)

De Jongeren-groep is volzet voor 2024!

... betekent één week (zo 21 juli - zo 28 juli 2024) verblijven –Zijn– op het domein van Kasteel de Schans.

ZomersZijn_vakantie_Jongeren_CursuscentrumdeSchans

Vernieuwd programma voor jou!

Zomers Zijn 2024 – Volwassen en Kinderen (2 t/m 16 jaar)

Zomers Zijn betekent één of twee weken verblijven –Zijn– op het domein van Kasteel de Schans.