Thuiskomen – Schanskrant oktober 2023

Onderwerpen in deze Schanskrant zijn:

Bekijk hier de online versie van deze Schanskrant.

 

NWSB_202310_Thuiskomen_Charlie-Markesy_CursuscentrumdeSchans
Uit het boek: De Jongen, de Mol, de Vos en het Paard van Charlie Markesy.

Thuiskomen bij jezelf

Op het domein van Cursuscentrum de Schans vallen de blaadjes al op het groene gras, loop je in de ochtend in het natte gras en poppen de paddenstoelen op in het bos. Welkom herfst.

Ieder seizoen heeft zijn eigen energie. De herfst gaat over terugkeren naar de binnen­wereld. Mens, dier, boom en plant trekt zich terug. De zon schijnt minder fel en lang (hoewel daar afgelopen weekend weinig van te voelen was), het wordt kouder en vochtiger. We blijven vanzelf meer binnen en er is doorgaans minder afleiding door de buiten­wereld.

Yin is de energie van de herfst. Yin energie is ontvankelijk, kalm en verbonden met de aarde. Anders dan de meer naar buiten gerichte energie (Yang) die ons aanzet tot actie. De yin energie van de herfst brengt de focus naar je binnen­wereld. Daar waar je het gevoel van thuiskomen bij jezelf kunt ervaren. Jezelf serieus nemen, jezelf erkennen, je verbinden met jezelf. Dit zijn we onderweg vaak ergens verloren. Gebruik de energie van de herfst op je reis naar thuis­komen bij jezelf.

Veel leesplezier

NWSB_202310_Thuiskomen-collage_CursuscentrumdeSchans


Vrijwilliger social media gezocht

NWSB-202310_Social-media-vrijwilliger_CursuscentrumdeSchans


Recept pompoensoep

NWSB_202310_Recept-Pompoensoep_CursuscentrumdeSchans

Klik op de afbeelding voor betere leesbaarheid en om het recept af te drukken of te bewaren.


De verdiepingstrajecten

Cursuscentrum de Schans kent vele waardevolle trajecten. Het voordeel van een traject is, dat je met een vaste groep mensen meerdere weekenden samen komt om aan je eigen thema´s te werken. Door de spiegels van de vertrouwde mensen om je heen, ga je al snel de verdieping in. Tussen de weekenden door gaat thuis ook het proces door en al deze ervaringen neem je weer mee naar het volgend weekend. Dit zorgt voor meer focus op je thema´s en het doorstappen richting samen thuiskomen bij jezelf.

Op vrijdag 17 november start de primeur van het nieuwe Traject Mens Durf te Leven! van Dimphy. Dimphy is een intuïtieve, humorvolle en warme trainer, die je in lichtheid en speelsheid meeneemt op deze reis van 3 weekenden. De naam van dit traject geeft de essentie volledig weer. Aanwezig zijn in je lichaam, in contact met je gevoelens en datgene wat jou beweegt is essentieel om je leven werkelijk te leven. Niet onze omgeving zorgt ervoor dat we niet kunnen doen wat we graag willen doen maar het zijn meestal onze eigen overtuigingen die ons gevangen houden in oude patronen. Voluit leven kan werkelijk over van alles gaan, over relaties of het ongewenst ontbreken daar van. Je werk, je (niet) ambities. Over simpelweg het vermogen om plezier in je leven te ervaren, je eigen grenzen serieus kunnen nemen, je wensen en verlangens volgen, het verlangen om voor jezelf te kunnen kiezen en nog veel meer. Systemische werk, opstellingen, Chi Neng Qigong, EMDR en dans en stem­werk vormen de basis van dit unieke traject.

In januari start op donderdag 4 januari het Mannentraject – De Tocht naar Huis en op vrijdag 26 januari het Jaartraject Aanraken in Verbinding.

In de Tocht naar Huis staat het thema persoonlijk leiderschap voor mannen centraal. Tijdens de 5 blokken van dit traject wordt het thema 'thuiskomen' op verschillende manieren uitgewerkt. Rituelen vormen een belangrijk onder­deel van dit traject. Leiderschap en lidmaatschap krijgen veel aandacht. De dynamiek individu versus groep (autonomie versus verbinding) speelt hierbij een grote rol. Wanneer laat ik mij dragen door de mannen­gemeenschap? Kan ik rusten in de bedding van mijn broeders en hieruit kracht putten om verder te gaan? Hoe blijf ik trouw aan mijzelf, ongeacht wat er in mijn omgeving gebeurt? Hoe kan ik een inspiratiebron voor mijzelf en mijn omgeving zijn?

Aanraken in Verbinding is een traject van 5 blokken, waar we heel veel aanraken en aangeraakt worden in een veilige omgeving. Je leert masseren met een open hart. Dit zal je enerzijds persoonlijke groei bieden, anderzijds biedt dit jaar je de mogelijkheid om je op te leiden om de helende werking van aanraking door te kunnen geven als masseur. Aanraken is een basisbehoefte. Door respectvolle aanraking kunnen oude, onderdrukte emoties en gevoelens, die bevroren zijn in het lichaam ontdooien, waardoor de levens­energie weer vrij kan gaan stromen. Naast massage maken we ook gebruik van ademhalings­oefeningen, meditatie, bewegen en systemisch werk. De deskundige, doortastende en liefdevolle trainers Petra en Pim nemen je mee in dit verrijkend traject.

Als vrouw kun je vanaf vrijdag 2 februari je laten onderdompelen in het Vrouwentraject – De Hele Vrouw, dat bestaat uit 3 blokken. Trainster Kerstin, een powervrouw die vol warmte spot on is, gaat samen met jou in dit traject op zoek naar jouw pad, om voluit als vrouw je eigen leven te leven. Daarbij geef je elkaar bedding als vrouwen en bekrachtig je elkaar om je eigen diepe verlangens tot uitdrukking te brengen. Liefdevol en daadkrachtig. Als vrouw herken je veel van jezelf in elkaar. Je spiegelt elkaar op een zinvolle manier. Vanuit deze spiegeling kun je elkaar steunen in je persoonlijke en universele thema's.


Gedicht van Rainer

NWSB-202310_Gedicht_Wat-mij-beweegt_Rainer_CursuscentrumdeSchans


Agenda najaar

Oktober 2023
do 12 okt Mannenwerk – De Initiatie [wachtlijst]
vr 13 okt Verbindende Communicatie 3-daagse [wachtlijst]
vr 20 okt Echtgenoten / Echt-genieten – Intro [nog plek vr 1 koppel]
   
November 2023
vr 03 nov Tantra – 3-daagse
za 04 nov Opstellingen-middag (in Boekel, NL)
vr 10 nov Zicht op jouw Innerlijke Familie
vr 17 nov START Traject – Mens durf te leven!
vr 17 nov Opstellingen-middag (nabij Utrecht) [wachtlijst vr vragensteller]
do 23 nov Licht op Rouw
vr 24 nov Aanraken in Verbinding – voor Vrouwen
za 25 nov Mannen-Zweethut (weekend)
do 30 nov Opstellingen-avond (in Boekel, NL)
   
December 2023
za 09 dec Vrouwen – zweethut-weekend
vr 15 dec Adem & Leef! – Kerst-special (laatste editie!) [wachtlijst]
za 16 dec Mannen-Zweethut (weekend)
wo 27 dec De Langste Nachten

Klik hierna om het volledige agenda in te zien.

 

Voel je welkom bij één van onze cursussen!

Cursuscentrum de Schans – Samen thuiskomen bij Jezelf

 

Bekijk hier de online versie van deze Schanskrant.
Vorige uitgaven van de Schanskrant.

Leuk en behulpzaam als je het cursuscentrum liket en/of volgt op Facebook en op Instagram

Facebook_Like-us_CursuscentrumdeSchans  Instagram_Follow-us_CursuscentrumdeSchans