Oorlog en Vrede – Schanskrant november 2023

Onderwerpen in deze Schanskrant zijn:

Bekijk hier de online versie van deze Schanskrant.  

Gedicht_Over-leven_Tanja-Helderman_CursuscentrumdeSchans

Oorlog en Vrede

De wintertijd is ingegaan en het onstuimige en wisselvallige weer zorgt ervoor dat we steeds meer binnen leven. Ons huis misschien knus klaar maken en de dekentjes voor op de bank tevoorschijn komen.

Wij hebben over het algemeen de vrijheid en een huis om ons veilig terug te trekken. Wanneer we het nieuws horen of zien, blijkt dit voor anderen niet zo vanzelfsprekend. Vreselijke beelden komen voorbij van gruwelijke oorlogen. Onschuldige burgers die dierbaren verliezen vanwege een strijd waar zij niet voor hebben gekozen.

Daar waar wij op de Schans rondom healing van trauma's werken, weten we met zijn allen wat de gevolgen van zo’n vreselijke oorlog zijn. Vrouwen voor vrijheid zetten verbinding in als universele kracht van waaruit hoop geput kan worden. Een prachtig initiatief, waar we graag aandacht aan geven. 

www.vrouwenvoorvrijheid.nl gaan een eigen versie uitbrengen van het nummer Prayer of the Mothers. Op zondagmiddag 19 november komen ze met een grote groep vrouwen samen tijdens de bijeen­komst Vrouwen voor Vrede. Daar zal het nummer gezongen worden en is er een gezamenlijke ceremonie voor vrede. Op deze manier willen ze verbinden met elkaar en steun uitspreken naar alle slachtoffers van onder­drukking en oorlog op de wereld. Dat in het grootste donker, wij zelf het licht blijven brengen.

Wil je meedoen aan dit bijzondere project? Meld je hier aan voor Vrouwen voor Vrijheid.

Het nummer "Prayer of the Mothers " werd geboren als resultaat van een alliantie tussen singer-songwriter Yael Deckelbaum en een groep moedige vrouwen, die de beweging van "Women Wage Peace" leidden.

De beweging ontstond in de zomer van 2014 tijdens de escalatie van het geweld tussen Israël en de Palestijnen en de militaire operatie ‘Tzuk Eitan’.

Op 4 oktober 2016 begonnen Joodse en Arabische vrouwen met het gezamenlijke project ‘March of Hope’. Duizenden vrouwen marcheerden vanuit het noorden van Israël naar Jeruzalem in een oproep tot vrede. Een oproep die zijn hoogtepunt bereikte op 19 oktober in Qasr el Yahud (aan de noordelijke Dode Zee), in een gezamenlijk gebed voor vrede. Dit in een mars van minstens 4.000 vrouwen, waarvan de helft Palestijns en half Israëlisch.


NWSB-202311_Collage_Vrede-vrouwen_CursuscentrumdeSchans

Spreekt je die verbinding met vrouwen aan? Dan staat er van 24 t/m 26 november de zachte, verbindende vrouwen­training Aanraken in Verbinding op het agenda bij ons. Deze training is voor vrouwen: die graag aangeraakt worden én die graag aanraken; die willen onder­zoeken wat aanraking voor ze betekent; die het spannend vinden om aangeraakt te worden; die graag in verbinding zijn met andere vrouwen; voor wie het niet vanzelf­sprekend is om zich te verbinden; die behoefte hebben aan rust; die de uitdaging aan willen gaan. Deze training biedt vrouwen drie dagen vol met aanraken, geraakt worden, zachtheid, rust, verbinding met jezelf en met elkaar. De zachtheid en de speelsheid van onze ervaren vrouwen­trainsters Kerstin en Petra zorgen ervoor dat je in een omgeving vol veiligheid en respect in je eigen proces stapt. Welkom!


Trainingen rondom Yule, het midwinterfeest

NWSB_202311_Collage_Yule-midwinterfeest_CursuscentrumdeSchans

Yule is het oude Midwinterfeest, waarbij het wiel van het jaar, na de zonnewende, weer op gang gebracht wordt. Daarmee wordt de groei­kracht van de natuur opnieuw geactiveerd. Tot Midzomer zal de zon elke dag aan kracht winnen. Dit is een tijd van reflectie en vooruit kijken. De langste nachten is een training die aansluit bij het Keltische feest Yule.

Van 27 t/m 30 december is de hartverwarmende training De Langste Nachten, gegeven door Petra en Pim. In deze training sta je stil bij het afgelopen jaar, waarna je met acceptatie en dankbaarheid op deze periode kunt terugkijken.

Er wordt een eerste stap gezet naar het nieuwe jaar, waarbij je kracht en inspiratie opdoet om het komende jaar nog bewuster je hart te volgen en zo je eigen weg te gaan. Petra en Pim creëren met oefeningen en rituelen kracht en moed om vanuit ons hart te leven en onszelf neer te zetten in de wereld. Dit aangevuld met creativiteit en feest vieren, zorgt ervoor dat De Langste Nachten een ervaring wordt die je nooit meer vergeet.

Is jouw wens voor het nieuwe jaar, een partner naast je zijde? Dan is de cursus Tussen liefde en leegte – cursus voor singles met een relatiewens, van 12 t/m 14 januari, een echte aanrader. Tijdens deze training ervaar je op welke manier je contact en intimiteit aangaat met anderen. Je neemt waar welke eerste bewegingen je hierin gewend bent te maken en hoe je dit in het verleden zo geleerd hebt. Vanuit de veilige sfeer die Anoek neerzet, werkt ze vanuit diepgang en lichtheid. Waarin je steeds opnieuw wordt uitgenodigd om naar jezelf te kijken en jouw stappen te zetten.

Dit weekend is bedoeld voor singels met een relatie­wens, die op een diepere laag hun eigen patronen willen onder­zoeken. De training is niet specifiek gericht op dating, maar wel een mooie manier om andere singles en hun verhalen te ontmoeten.

Wil je in 2024 echt stappen zetten en verant­woorde­lijkheid nemen, dan sluit de training De Ont-dekking – een nieuwe stap hier bij aan. De cursus laat je vanuit het lijf ontdekken wat jou belemmert om te leven zoals je zou willen leven. Vanuit liefde kijkend naar deze ontdekkingen, leer je stappen te maken om de verant­woorde­lijkheid te nemen over je eigen leven. Jannie geeft al vele jaren deze mooie training. Vanuit rust en zacht­heid ziet zij haarfijn wat er bij een ieder nodig is in het proces. Van 19 t/m 21 januari kun je je onder­dompelen bij deze training.


Verhuur locatie

Verhuur-Domein_CursuscentrumDeSchans

Naast dat wij door het jaar heen geweldige trainingen verzorgen, willen we nog meer mensen laten genieten van ons magische domein van de Schans. Een plek waar je tot rust komt, een plek waar je kunt genieten, een plek waar je kunt verbinden met de natuur en een plek waar je kunt groeien.

Als lezer van de Schanskrant willen we jullie vragen om deze mooie plek onder de aandacht te brengen bij je netwerk. Mochten mensen meer willen weten of samen willen brain­stormen over een creatief idee, laat ze dan mailen naar Mirna (verhuur@kasteeldeschans.com) of bellen naar +31 6 4718 8694.


Recept fruitcake

Recept-Fruitcake_CursuscentrumdeSchans

Klik op de afbeelding of hierna voor de bereiding van deze heerlijke fruitcake en het afdrukbare recept.


Agenda

Overzicht START trajecten voorjaar 2024
do 04 jan START Mannentraject – De Tocht naar Huis (5 blokken) [wachtlijst]
vr 26 jan START Aanraken in Verbinding – Jaartraject (5 blokken)
vr 02 feb START Vrouwentraject – De Hele Vrouw (3 blokken)
vr 08 mrt START Koppeltraject –Echtgenoten / Echt-genieten (4 blokken)
vr 19 apr START De Ont-dekkingstocht – Traject (3 blokken) [laatste editie]
   
November 2023
vr 17 nov START Traject – Mens durf te leven! (3 blokken)
vr 17 nov Opstellingen-middag (nabij Utrecht) [wachtlijst vr vragensteller]
do 23 nov Licht op Rouw
vr 24 nov Aanraken in Verbinding – voor Vrouwen
do 30 nov Opstellingen-avond (in Boekel, NL)
   
December 2023
za 09 dec Vrouwen – zweethut-weekend
vr 15 dec Adem & Leef! – Kerst-special (laatste editie!) [wachtlijst]
za 16 dec Mannen-Zweethut (weekend)
wo 27 dec De Langste Nachten
za 30 dec Opstellingen-middag (in Boekel, NL)
   
Januari 2024
do 04 jan START Mannentraject – De Tocht naar Huis [wachtlijst]
vr 12 jan Tussen liefde en leegte – vr singles met een relatiewens
vr 19 jan De Ont-dekking – Een nieuwe stap
za 20 jan Vrouwen – zweethut-weekend
vr 26 jan START Jaartraject –Aanraken in Verbinding (massage & veel meer)
vr 26 jan Emotioneel Lichaamswerk ELW – Basis
vr 26 jan Opstellingen-middag (nabij Utrecht)

 

 

Klik hierna om het volledige agenda in te zien.

 

Voel je welkom bij één van onze cursussen!

Cursuscentrum de Schans – Samen thuiskomen bij Jezelf

 

Bekijk hier de online versie van deze Schanskrant.
Vorige uitgaven van de Schanskrant.

Leuk en behulpzaam als je het cursuscentrum liket en/of volgt op Facebook en op Instagram

Facebook_Like-us_CursuscentrumdeSchans  Instagram_Follow-us_CursuscentrumdeSchans